"Der er farsfyldt peberfrugt med tzatziki.... skulle jeg hilse at sige"Citatet fra en af de største danske film - Blinkende Lygter
| | |

Farsfyldt peberfrugt med tzatziki

90'erne har ringet og i aften skal der serveres farsfyldt med tzatziki !!

Når jeg tænker på farsfyldt peberfrugt med tzatziki, kommer jeg straks efter til at tænke på en af mine yndlings film – Blinkende lygter. En film spækket med gode citater som f.eks denne:

“hvor fanden er Stefan?

“….Stefan???”

“….STEFAN??!”

“Der er farsfyldt peberfrugt med tzatziki…. skulle jeg hilse at sige”

fra Filmen Blinkende Lygter
Filmen Blinkende Lygter har rigtig mange gode citater – “Der er farsfyldt peberfrugt med tzatziki…. skulle jeg hilse at sige” er et af dem

2-3 pers.

Peberfrugt:

Tzatziki:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl peberfrugterne og skær toppen af dem, men gem “låget”
  3. Skrab forsigtigt kernerne ud af peberfrugterne.
  4. Pil og snit løg og hvidløg fint.
  5. Hak chili fint.
  6. Kom olivenolie i en gryde.
  7. Svits løg og hvidløg i olien.
  8. Brun farsen i gryden.
  9. Tilsæt tomatpuré, ketchup, engelsk sauce, chili og salt.
  10. Lad kødet simre 5 min.
  11. Stil peberfrugterne i et ildfast fad, så de ikke vælter.
  12. Fordel kødet i peberfrugterne og top dem med lidt .
  13. Læg toppen af peberfrugterne på.
  14. Kom peberfrugterne i ovnen i ca 30 min.
  15. Imens kan du lave taztzikien klar.
  16. Kom græsk i en skål.
  17. Riv agurken på et rivejern, og pres så meget ud som du kan, mellem dine hænder.
  18. Kom dem op i skålen og tilsæt presset hvidløg og salt og peber.
  19. Rør godt rundt og stil den  på køl ind til servering.
  20. Server peberfrugterne straks sammen med den kolde taztziki

Velbekomme

Andre opskrifter

2 Comments

  1. Hej Linda, kan man bruge andet end engelsk sauce i opskriften på farsfyldt peberfrugt? Fx. balsamico, noilly prat, eller lign.? MVH Kathrine

    1. Hej Kathrine
      Engelsk sauce er en smagsgiver med mange forskellige nuancer, men kan sagtens undlades, eller erstattes af flere krydderier. Balsamico ville jeg passe på med.
      Mange hilsner
      Linda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *