Farsfyldt peberfrugt med tzatziki
90'erne har ringet og i aften skal der serveres farsfyldt peberfrugt med tzatziki !!
Når jeg tænker på farsfyldt peberfrugt med tzatziki, kommer jeg straks efter til at tænke på en af mine yndlings film – Blinkende lygter. En film spækket med gode citater som f.eks denne:
“hvor fanden er Stefan?
“….Stefan???”
“….STEFAN??!”
“Der er farsfyldt peberfrugt med tzatziki…. skulle jeg hilse at sige”

2-3 pers.
Peberfrugt:
- 4 røde peberfrugter
- 300 g oksefars
- 2 tsk tomatpuré
- 2 spsk ketchup
- 100 g revet ost
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Lidt frisk chili – kan undlades
- 1 spsk engelsk sauce
- salt
- olivenolie
Tzatziki:
- 200 g græsk yoghurt
- ½ agurk
- 1-2 fed hvidløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl peberfrugterne og skær toppen af dem, men gem “låget”
- Skrab forsigtigt kernerne ud af peberfrugterne.
- Pil og snit løg og hvidløg fint.
- Hak chili fint.
- Kom olivenolie i en gryde.
- Svits løg og hvidløg i olien.
- Brun farsen i gryden.
- Tilsæt tomatpuré, ketchup, engelsk sauce, chili og salt.
- Lad kødet simre 5 min.
- Stil peberfrugterne i et ildfast fad, så de ikke vælter.
- Fordel kødet i peberfrugterne og top dem med lidt revet ost.
- Læg toppen af peberfrugterne på.
- Kom peberfrugterne i ovnen i ca 30 min.
- Imens kan du lave taztzikien klar.
- Kom græsk yoghurt i en skål.
- Riv agurken på et rivejern, og pres så meget vand ud som du kan, mellem dine hænder.
- Kom dem op i skålen og tilsæt presset hvidløg og salt og peber.
- Rør godt rundt og stil den på køl ind til servering.
- Server peberfrugterne straks sammen med den kolde taztziki
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
Hej Linda, kan man bruge andet end engelsk sauce i opskriften på farsfyldt peberfrugt? Fx. balsamico, noilly prat, eller lign.? MVH Kathrine
Hej Kathrine
Engelsk sauce er en smagsgiver med mange forskellige nuancer, men kan sagtens undlades, eller erstattes af flere krydderier. Balsamico ville jeg passe på med.
Mange hilsner
Linda