Fastelavnsboller kommer i mange afskygninger, gammeldags, af wienerbrødsdej eller vandbakkelsesdej.
| | |

Fastelavnsboller

kommer i mange afskygninger, gammeldags, af wienerbrødsdej eller vandbakkelsesdej.

Hvis jeg skal vælge hvilken fastelavnsbolle jeg skal spise til en god kop kaffe, er en favorit nok den klassiske gammeldags fastelavnsbolle med eller remonce.
Men der er nu også noget charmerende over en fastelavnsbolle af vandbakkelsesdej, men syltetøj, og flødeskum. Hele pivtøjet – nu hvor vi er igang !!

Med denne opskrift kan du vælge at lave mange små hapser på størrelse med et æg eller gå all in, og lave 4-5 store som mere eller mindre kommer til at minde om et måltid.

Fyld

Er du til vaniljecreme, eller flødeskum?
Skal det være almindeligt eller blandet med bær eller syltetøj? og i så flad hvilken slags?

Mulighederne er mange, og det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg er personligt ikke ret stor fan er flødeskum, så når jeg skal lave af vandbakkelsesdej, skal min være med Solbærmarmelade , og en lille smule rørt med solbærmarmelade.

Har du en klat æblemos i fryseren kan du også kom det  din fastelavnsboller. Det ville give en god syrer til den søde kage.

Du får opskriften på i denne opskrift, for lov mig lige at du ikke køber de der poser, du skal piske sammen med mælk – Du vil ikke fortryde, at du laver din egen.

Til denne opskrift kan du få 4-5 store eller 10-12 små fastelavnsboller.

Vandbakkelsesdej

Forslag til fyld

Pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med vaniljecremen, da den skal nå at køle af.
  2. Pisk og til en luften masse.
  3. Tilsæt maizena og rør det godt sammen.
  4. Flæk vaniljestang, og skrab korn ud.
  5. Kom vaniljekorn og den tomme stang og i en gryde med mælk, og varm det op til kogepunktet.
  6. Når mælken er nået kogepunktet, fiskes vaniljestang på, og mælken hældes over æggemassen, og rør godt rundt.
  7. Kom blandingen tilbage i gryden og varm op mens du piske godt, indtil den tykner og bliver mere fast.
  8. Kom vaniljecremen i en skål og dæk cremenen til med husholdningsfilm – Læg filmen helt ned til cremen.
  9. Stil vaniljecremen i køleskabet indtil du skal bruge den til fastelavnsbollerne.
  10. Nu til vandbakkelserne.
  11. Kom smør og i en gryde og smelt det.
  12. Tilsæt og rør godt sammen, så det samler sig til en smørbolle.
  13. Fjern gryden fra varmen og vent 2-3 min, inden du tilsætter æg, lige ad gangen.
  14. Rør grundigt og med høj kraft ægget ud i dejen, inden du tilsætter mere æg.
  15. Når dejen er smidig og glat kommes den i en sprøjtepose med en glat tyl på ca. 18 mm.
  16. Smør en bageplade med smagsneutral olie, og sprøjt nu det ønskede antal og størrelse vandbakkelser ud på bagepladen.
  17. Bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 15 min for små kager og 25 min for store.
  18. OBS åben ikke ovnlågen før kagerne er færdige, eller falder de sammen.
  19. Tag dem ud af ovnen når tiden er gået, og de er fine gyldne.
  20. Lad dem køle HELT af på en rist, inden du skær dem over med en skarp kniv og fylder dem med din ønskede fyld og f.eks afslutter med sprøjtet ned stjernetyl i kanten, og lidt på toppen.
  21. Server fastelavnsbollerne med det samme.

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.