Æggemuffins
Æggemuffins er en lækker lille sag, som du let kan medbringe hvis du er på farten.
Æggemuffins smager godt hvad end de spises direkte efter de er lavet, lunet i mikro ovnen eller tager fra køleskabet. Og det er det som gør dem helt perfekte som frokost for dig som er på farten.
Jeg bruger æggemuffins som frokost på arbejdet, eller som er mellemmåltid – hvis det skal gå lidt stærkt. Du kan selvfølgelig og lave en stor potion og spise dem til aftensmad, som en anderledes udgave af en æggekage.
Æggemuffins kan laves på et utal for forskellige måder, og det er kun indholdet af dit køleskab, og din fantasi som sætter grænser.
Har du en grøntsags rest tilbage, eller kød fra dagen i forvejen, kan du bruge det i æggemuffins, derfor er mine muffins aldrig de sammen hver gang.
Du kan også krydre dem på forskellige måder, karry er super lækkert, men basilikum, timian eller cayennepeber er også godt – prøv dig frem og find di favorit.
I denne udgave har jeg brugt hvad køleskabet lige bød på.
Ca. 20 æggemuffins
- 15 æg
- 1 dl mælk
- 1 lille løg
- En håndfuld broccoli
- Ca. 10 cherry tomater
- 1 rød peberfrugt
- Kyllingkød i tern
- 2 spsk HUSK (kan undlades)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hak alle grønsagerne fint.
- Pisk æg, mælk, HUSK, slat og peber sammen.
- Stil din muffinform på en bageplade – jeg bruger en silikone form, da jeg så slipper for at smøre formen med olie.
- Fordel grønsagerne og kyllingkød i formen.
- Hæld nu æggemassen ud i formen.
- Bag dine æggemuffins i ovnen i ca. 10 – 15 min, eller til du fået lift farve og hæver lidt op.
- Lad dem køle lidt af, inden du tager dem ud af formen.
Velbekomme
Tips, du kan også komme lidt revet ost i æggemassen.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
Er du SIKKER på, at der skal bruges 15 æg?
Lyder 5 ikke mere rimeligt? 😉
Hej Emma – når du bruger 15 æg, får du ca. 20 æggemuffins ud af det.