kantareller
| | |

Cremet kantareller på brød

Cremet på brød – så behøver du intet andet.

Efteråret er måske nok lidt vådt og kold, og kan til tider virker tvist og kedeligt, men så er det godt at naturen kan give os til feks cremet kantareller på brød. Den lille svamp som pibler frem i skovbunden, og som kan være ganske svær at finde. Det er naturens guld.

Skal du købe svampene i butikken, får du virkelig lov at betale for dem, så hvis du har mod på en svampejagt, kan det godt betale sig.

Du kan bruge til mange ting, men min favorit er uden tvivl den helt klassiske mad med cremet kantareller på brød. Jeg får helt gåsehud når jeg sætter tænderne i sådan et stykke.

Tragt-kantareller
Tragt-

Gul eller tragt?

Jeg må indrømme at jeg ikke er den store svampejæger, men at jeg var så heldig at få foræret en kæmpe pose tragt-kantareller. Tragt- er lidt mørkere end den almindelige gule kantarel, og ikke lige så fin i smagen. Men siges at være nemmere at finde, da de vokser i et større omfang.

Brug de som du kan komme i nærheden af, men altid kun at spise de du er helt sikker på ikke er giftige, hvis du slev finder dem i skoven.

2 pers.

Fremgangsmåde:

  1. Børst alle svampene fri for jord og smuds.
  2. Rist 4 skiver lyst brød, og læg dem til side.
  3. Hak svampene groft, hvis de er meget store.
  4. Smelt på en pande, og kom svampene på.
  5. Steg svampene 5 min. og tilsæt så fløden.
  6. Lad fløden tykne mens du rør med jævne mellemrum.
  7. Når svampene er cremet, krydres med og peber.
  8. Fordel de cremet på de 4 stykker og pynt med hakket persille.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.