Lækre gammeldags fastelavnsboller - med remonce eller vaniljecreme.
| | |

Gammeldags fastelavnsboller

Lækre gammeldags fastelavnsboller – med eller vaniljecreme. “Boller op og boller ned og boller i min mave…”

Der findes mange forskellige typer af fastelavnsboller, men min favorit er nu de med eller vaniljecreme.

smager nu bedst når man laver dem selv, og det er selv ikke så besværligt som man skulle tro.

I denne opskrift er der to forskellige slags fyld til fastelavnsbollerne. Mængden af fyld er lavet ud fra at du kommer samme fyld i alle fastelavnsbollerne. Ønsker du at lave begge slags, kan du med fordel skærer lidt ned på ingredienserne når nu laver fyldet.

15-20 stk.

Dej

Pynt

  • Fint hakket chokolade
  • Hakket pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Start med vaniljecremen, da den skal nå at køle af.
  2. Pisk og til en luften masse.
  3. Tilsæt maizena og rør det godt sammen.
  4. Flæk vaniljestang, og skrab korn ud.
  5. Kom vaniljekorn og den tomme stang og i en gryde med mælk, og varm det op til kogepunktet.
  6. Når mælken er nået kogepunktet, fiskes på, og mælken hældes over æggemassen, og rør godt rundt.
  7. Kom blandingen tilbage i gryden og varm op mens du piske godt, indtil den tykner og bliver mere fast.
  8. Kom vaniljecremen i en skål og dæk cremenen til med husholdningsfilm – Læg filmen helt ned til cremen.
  9. Stil vaniljecremen i køleskabet indtil du skal bruge den til fastelavnsbollerne.
  10. Nu til bolledejen.
  11. Opløs i den lunkne mælk.
  12. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og hvedemel.
  13. Ælt dejen godt sammen – brug en røremaskine hvis du har.
  14. Skær smør i tern og kom det i dejen, lidt ad gangen.
  15. Rør nu dejen godt igennem ca. 10 min.  den skal være smidig og vil bære præg af at indeholde en del smør.
  16. Lad dejen hæve 30-40 min et lunt sted.
  17. Imens røres alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål og sættes til side.
  18. Rul dejen ud til ca 35×45 cm og skær firkanter ud af dejen. Jeg fik 3 linjer vandret, og 4 linjer lodret.
  19. Kom en klat fyld ( eller vaniljecreme) i midten af hver firkant, og fold forsigtigt hjørner sammen om fyldet, og luk dejen hele vejer rundt.
  20. Læg med lukningen nedad, på en bageplade med bagepapir.
  21. Lad bollerne hæve 1 timen.
  22. Hvis det ønskes, kan bollerne pensles med sammenpisket æg, inden de bages ved 200 grader i 10-15 min.
  23. Drys fint revet på de varme boller, og drys hakket pistacienødder over.
  24. Server dem lune.

Tip: Du kan sagtens servere bollerne dagen efter, og kan med fordel give dem 30 sek i mikroen – Du kan også komme lidt revet sammen med i dine fastelavnsboller.

Velbekomme

Æggesnaps til vanliljecreme Lækre gammeldags fastelavnsboller - med remonce eller vaniljecreme.
Æggesnaps til
Mælk og vaniljestang - Lækre gammeldags fastelavnsboller - med remonce eller vaniljecreme.
Mælk og
Dejen er rullet ud til ca. 35 x 45 cm - Lækre gammeldags fastelavnsboller - med remonce eller vaniljecreme.
Dejen er rullet ud til ca. 35 x 45 cm
Fyld i midten af hvert stykke dej
Fyld i midten af hvert stykke dej
Læg bollerne på lukningen
Læg bollerne på lukningen
Boller op og boller ned, og boller i min mave
Boller op og boller ned, og boller i min mave

[Simple-author-box]

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.