Græskarkage er noget af det bedste jeg ved.
| | |

Græskarkage med flødeost creme

Svampet og lækker græskarkage med

En klassisk efterårskage med varme af kardemomme, og ingefær.

Græskarkage er noget af det bedste jeg ved.  De varme og den svampede lækre konsistens, passer sig så utrolig godt til en kop kaffe, en kold efterårsdag efter en tur i skoven.

Græskarkage er en klassisk efterårskage med varme krydderier af kardemomme, kanel og ingefær.
En klassisk efterårskage med varme af kardemomme, og ingefær.

Græskarkage med flødesot er ganske nem at lave, og kan sagtens holde sig et par dage, uden at blive kedelig. Kagen kan også fryses hvis der skulle blive en rest tilbage.

Jeg bruger hokkaido græskar, da størrelsen passer ganske godt. Men skal du lave græskarlygter med ungerne, kan du også bruge kødet fra de store græskar.

Græskarkage med flødesot creme er ganske nem at lave, og kan sagtens holde sig et par dage, uden at blive kedelig.
Græskarkage med flødesot er ganske nem at lave, og kan sagtens holde sig et par dage, uden at blive kedelig.

6-8 pers

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skær skallen og det bløde travlede del af græskarret fra.
  3. Riv græskarkødet groft på et rivejern.
  4. Pisk sukker, farin og luftigt.
  5. Smelt smør og tilsæt det i æggeblandingen.
  6. Rør mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, ingefær og kardemomme sammen i en skål, og kom det lidt efter lidt op til æggeblandingen.
  7. Rør godt rundt.
  8. Riv skal af en og kom skal og saft op i dejen.
  9. Tilsæt revet græskar og rør godt rundt.
  10. Smør kanten af en springform på ca. 23 cm. og klip en cirkel bagepapir ud og læg den i bunden.
  11. Kom deje i springformen og bag den 1 time.
  12. Lad kage køle helt af.
  13. Imens røres alle ingredienserne til cremen sammen og sættes på køl
  14. Når kan er kølet af, tages den ud af springformen og bagepapiret i bunden fjernes.
  15. Smør cremen ud over kagen og server den.

Velbekommen

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *