Græskarkage med flødeost creme
Svampet og lækker græskarkage med fløde creme
En klassisk efterårskage med varme krydderier af kardemomme, kanel og ingefær.
Græskarkage er noget af det bedste jeg ved. De varme krydderier og den svampede lækre konsistens, passer sig så utrolig godt til en kop kaffe, en kold efterårsdag efter en tur i skoven.

Græskarkage med flødesot creme er ganske nem at lave, og kan sagtens holde sig et par dage, uden at blive kedelig. Kagen kan også fryses hvis der skulle blive en rest tilbage.
Jeg bruger hokkaido græskar, da størrelsen passer ganske godt. Men skal du lave græskarlygter med ungerne, kan du også bruge kødet fra de store græskar.

6-8 pers
- 120 g sukke
- 100 g brun farin
- 250 g smeltet smør
- 2 tsk kanal
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk kardemomme
- 3 æg
- 300 g hokkaido græskar
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- Saft og skal fra 1 appelsin
- 1/2 tsk salt
Flødeost creme
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær skallen og det bløde travlede del af græskarret fra.
- Riv græskarkødet groft på et rivejern.
- Pisk sukker, farin og æg luftigt.
- Smelt smør og tilsæt det i æggeblandingen.
- Rør mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, ingefær og kardemomme sammen i en skål, og kom det lidt efter lidt op til æggeblandingen.
- Rør godt rundt.
- Riv skal af en appelsin og kom skal og saft op i dejen.
- Tilsæt revet græskar og rør godt rundt.
- Smør kanten af en springform på ca. 23 cm. og klip en cirkel bagepapir ud og læg den i bunden.
- Kom deje i springformen og bag den 1 time.
- Lad kage køle helt af.
- Imens røres alle ingredienserne til flødeost cremen sammen og sættes på køl
- Når kan er kølet af, tages den ud af springformen og bagepapiret i bunden fjernes.
- Smør flødeost cremen ud over kagen og server den.
Velbekommen

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.