blomkål er en dekorativ sag, som smager fantastisk.
| | | |

Helstegt blomkål med lime og timian

En tur hos den lokale landmand for at købe grøntsager – Helstegt er en dekorativ sag, som smager fantastisk.

Der findes næsten ikke noget bedre, end at købe sine og andre grøntsager hos de danske bønder, som sælger deres frugt og grønt ude ved landevejen.

har siden jeg var lille, været en af de grøntsager som jeg holder allermest af. Små buketter med i madpakken eller at fiske dem ud af den blandede salat ved middagsbordet i mit barndomshjem.

Jeg holde øje med skiltene på vej ned til familiens sommerhus, hvor en landmand hver sommer solgte grøntsager, og lykken var, når min mor lavede med hvid sauce og ristet bacon.

Det var dog ikke noget vi fik som børn, men noget jeg ofte laver nu.

Du kan krydre dit med mange forskellige krydderurter, alt efter smag og behag – her er det kun fantasien der sætter grænser.

2-3 pers

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Fjern bladene og skyl blomkålet – lad det tørrer på et rent viskestykke.
  3. Kom det bløde som i en skål og tilsæt skal og saft fra lime.
  4. Kom og frisk op i smørret og bland det hele godt sammen.
  5. Fordel nu smørret ud over blomkålet i et jævnt lag.
  6. Bag blomkålet i ovnen i ca. 30 min, eller ind til det har fået en gylden farve.
  7. Server det helstegte som til din aftensmad.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.