Helstegt blomkål med lime og timian
En tur hos den lokale landmand for at købe grøntsager – Helstegt blomkål er en dekorativ sag, som smager fantastisk.
Der findes næsten ikke noget bedre, end at købe sine blomkål og andre grøntsager hos de danske bønder, som sælger deres frugt og grønt ude ved landevejen.
Blomkål har siden jeg var lille, været en af de grøntsager som jeg holder allermest af. Små buketter med i madpakken eller at fiske dem ud af den blandede salat ved middagsbordet i mit barndomshjem.
Jeg holde øje med skiltene på vej ned til familiens sommerhus, hvor en landmand hver sommer solgte grøntsager, og lykken var, når min mor lavede blomkål med hvid sauce og ristet bacon.
Det var dog ikke noget vi fik som børn, men noget jeg ofte laver nu.
Du kan krydre dit blomkål med mange forskellige krydderurter, alt efter smag og behag – her er det kun fantasien der sætter grænser.
2-3 pers
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Fjern bladene og skyl blomkålet – lad det tørrer på et rent viskestykke.
- Kom det bløde som i en skål og tilsæt skal og saft fra lime.
- Kom salt og frisk timian op i smørret og bland det hele godt sammen.
- Fordel nu smørret ud over blomkålet i et jævnt lag.
- Bag blomkålet i ovnen i ca. 30 min, eller ind til det har fået en gylden farve.
- Server det helstegte blomkål som tilbehør til din aftensmad.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.