Hjemmelavet forårsruller med oksekød og grønt
Hjemmelavet forårsruller med oksekød og grønt er en af de opskrifter, som når du har prøvet at lave det selv, er der ingen vej tilbage
Sprøde pakker med krydret oksekød og friske grøntsager, dyppet i soya eller sesamdressing. Når først du har prøvet at lave dine egne hjemmelavet forårsruller med oksekød og grønt, vil du ikke gå tilbage til den købte udgave.
Oksekød, svinekød eller kylling?
Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilket fyld du kan komme i dine forårsruller. Men en ting er fælles for alle typer af fyld, hvad end det er okse, svin, kylling eller vegetarisk – fyldet må ikke være for vådt.
Er fyldet for vådt, vil det gennembløde dejen, og lave hul i forårsrullen.
1 eller 2 lag?
Forårsrulledej er meget skrøbelig og tynd. I de fleste opskrifter vil du kunne se at der står man skal bruge 1 lag dej per rulle, men jeg har eksperimenteret med 2 lag. Hvis en rulle gik i stykker under rulningen, gav jeg den et ekstra lad dej, så den ikke gik til spilde.
Om du vælger to lag på alle dine ruller, eller blot dem som skulle gå i stykker er op til dig. Men fortvivl ikke hvis der går hul på rullen.
Dejen kan fryses
Du kan købe forårsrulle dej hos de fleste asiatiske butikker, og dejen er enten på køl eller frost.
Pakkerne er ofte på 40 – 50 stk. alt efter størrelse – men da dejen kan fryses, kan du bare tage de stykker du skal bruge, og gemme resten til en anden gang.
Forårsruller kan godt blive en lidt fedtet omgang, og derfor serverer jeg gerne Mango salat til for at give friskhed og kontrast til retten.
Foldeteknik
Der kræver lidt snilde at folde sine forårsruller, med efter et par forsøg får man hurtig styr på teknikken – Jeg har forsøgt at vise det i billeder her under






15 stk.
- 15-20 stk forårsrulledej
- 500 g oksekød
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chili blanding eller cayennepeber
- 2 gulerødder
- ½ spidskål
- 1 bk. bønnespirer
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 l neutral olie
- 1 dl vand
- 2 spsk mel
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Varm olivenolie op i en gryde og brun oksekødet her i.
- Tilsæt krydderier og sluk for varmen.
- Snit spidskål fint og kom det i en skål
- Riv gulerødder og kom det i en skål
- Hak peberfrugt og forårsløg fint og kom det i hver sin skål.
- Skyl bønnespirer og lag den dryppe godt af.
- Rør mel og vand sammen til en klistrer masse, denne skal bruges som lim.
- Læg et stykke dej på bordet med den ene spids ned mod dig selv.
- Læg nu dit fyld på midten af dejen. Pas på med at komme for meget fyld i. Efter et par forsøg, finder du hurtig ud af hvor meget der er passende.
- Fold nu den nederste spids hen over fyldet, og fold derefter de to sider hen over fylder.
- Rul hele pakken en enkelt gang, og kom så lidt melklister på den øverste spids, med en finger, inden du ruller det sidste stykke og lukker pakker helt til.
- Pakken skal være stramt ruller, men uden at dejen går i stykker – skulle det dog ske at der kommer hul i dejen, pakker du pakken ind på sammen måde som du lige har gjort.
- Læg din forårsrulle på et spækbræt og fortsæt ind til alt fyldet er brugt.
- Skulle du løbe tør for kød, kan du lave de sidste forårsruller kun med grønt.
- Varm 1 liter olie op i en gryde, og steg nu et par forårsruller gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, mens du steger de næste. De skal stege i ca. 5-10 min til de er sprøde og gyldne.
- Server forårsrullerne med soya og sesamdressing.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.