Hvidvinsdampet-torsk
| | |

Hvidvinsdampet torsk med citron flødesauce

Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Hvidvinsdampet med flødesauce er en skøn sommer ret, som ikke ligger for tungt.

Til denne ret bruger jeg ‘torske loins’ også kaldet mørbrad, som er det fineste stykke kød på torsken, og har en god størrelse til dampning.

flødesauce eller også kaldet ‘Norsk smørsauce’, er en meget syrlig og frisk sauce, som passer utroligt godt til torsken. Det er ikke en sauce man pøser ud over sin mad – da smagen er meget intens. Alt i alt en meget anderledes sauce som man ikke ser hver dag.

2 pers

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Kog kartoflerne i let saltet vand.
  3. Mens kartoflerne koger kan du gøre aspargesen klar ved at knække bunden af hver asparges. Hold i hver enden og bøj den forsigtigt.
    Den vil selv knække der for det tørre og kedeligt stopper, og på den måde får du kun det friske og lækre fra hver asparges.
  4. Gør nu fisken klar.

    Hvidvinsdampet

  5. Læg to stykker på midten af et stykke bagepapir.
  6. Skær cherrytomaterne i skiver og læg dem oven på de 4 stykker fisk.
  7. Riv lidt citronskal ud over fisken og krydr med og peber.
  8. Pak nu omhyggeligt bagepapiret rundt om fisken, så du laver en lille pakke, hvor åbningen er i toppen. Luk ikke pakken helt sammen, da der skal kunne komme i om lidt.
  9. Placer de to pakker i et ildfast fad.
  10. Åben pakken lidt, og hæld nu lidt ned over fisken. Luk pakken omhyggeligt igen.
  11. Stil fadet til side, for nu skal der laves sauce. fisken skal ikke have ret lang tid i ovnen.

    flødesauce

  12. Pres saften fra 2 citroner gennem en si og ned i en lille gryde. – du vil ikke have kerner og frugtkød med!
  13. Reducer nu forsigtigt citronsaften ind til under det halve, men gør det ved middel varme og hold øje !! Det brænder nemt på.
  14. Når citronsaften er reduceret god ind, tilsætter du fløden.
  15. Nu er der ca. 5-7 min til at saucen og kartoflerne er færdig, så nu skal fisken i ovnen.
  16. Reducer saucen ind igen, til den tykner og kan hænge på en ske.
  17. Mens du reducerer videre på saucen, og fisken bager i ovnen, skal aspargesen steges let på en varm panden, men lidt smør og salt.
  18. Kom nu små smørklumper i saucen, og rør dem forsigtigt ind i.
  19. Tilsæt og og smag til. Er saucen stadig for syrlig til din smag, kan du komme lidt ekstra i. Men af saucen skal være syrlig og frisk.
  20. Tag saucen af varmen og lad den stå, mens du pakker fisken ud.
  21. Anret det hele på to tallerkner og pynt med frisk over dine og fisk.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *