Iskold iste
Husker du at drikke nok med væske ? Iskold iste i sommervarmen hjælper dig med væskebalancen
Et almindeligt rask menneske skal ca have 1½ til 2 liter væske om dagen, og når sommervarmen er over os, har vi brug for endnu mere.
Det er ikke altid lige sjov at drikke det ene glas vand efter det andet, og her finder jeg min yndlings te frem og laver et glas iskold iste.
Iste er lynhurtigt at lave, og kan også tages med på farten i et termokrus, så den holder sig dejlig kold.
Hvilken te skal du bruge?
Jeg synes at jo bedre kvalitet af te, jo bedre iste for du ud af det. Men du kan sagtens bruge den nede fra Brugsen. Jeg bruger altid løs te, da man skal brygge en stærk lille kop te i denne opskrift.
Du kan bruge lige netop den te som du finder allerbedst, men jeg vil anbefale at du holder dig til frugtte, eller te med noter af citrus – det er i hvert fald dem jeg har haft størst succes med.
Hvad skal jeg søde med?
Jeg er generelt ikke til alt for søde drikke, hverken med eller uden alkohol. Iste uden sødning kan godt virke lidt bitter, så jeg bruger en kombination og lidt sukker, og Hyldeblomstsaft, som er helt perfekt til iste.
Du kan også bruge akacie honning eller sødemiddel hvis du ønsker det.


1 stort glas
- 1 te pose
- 2-3 spsk af din yndlings te
- 2 store håndfulde isterninger
- 1 tsk sukker eller akacie honning
- ½ lime
- 1 spsk hyldeblomstsaft – kan undlades
- Et par mynteblade – kan undlades
- Evt lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Kom din te i en tepose og læg den i et stort glas.
- Kom sukker/honning i glasset.
- Hæld kogende vand 2/3 op i glasset, og lad teen trække 5-7 min.
- Tag teposen op.
- Kom godt med isterninger i glasset.
- Kom limebåde, hyldeblomstsaft og mynteblade i glasset.
- Hæld evt. lidt koldt vand i glasset for at fylde det helt op.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.