Juleboller med chokolade og alle de varme krydderier
Julen sig nærmer, og i den kolde tid står den på hygge med familien.
Lune boller med julens krydderier og chokolade, er lige hvad der skal til, når frosten bidder i kinderne.
I denne opskrift på juleboller, bruger jeg en masse varme krydderier. Er der nogle af dem som du ikke bryder dig om, kan du blot undlade dem, eller erstatte dem med andre.
Jeg har lavet en lille samling af mine bedste jule opskrifter, som du kan finde her https://lindaslaekkerier.dk/kaetegori/opskrifter/hoejtider/jul/
I opskriften bruger jeg Manitoba mel, det giver bolledej en mere luftig krumme og egner sig virkelig godt til denne type juleboller. Manitoba mel kan købes i større supermarked.
Ca. 15-20 stk
- 50 g gær
- 4 dl kærnemælk
- 100 g smør
- 2 dl creme fraiche
- 4 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 tsk vaniljesukker
- Saft fra 2 appelsiner
- Skral fra 2 appelsiner
- 800 g hvedemel
- 5-600 g manitoba mel
- 4 håndfulde chokolade knapper
- 1 æg til pensling
- Mandler til pynt
- Perlesukker til pynt
- Varm kærnemælken i mikroovnen eller gryde, til den er lunken. Pas på du ikke får varmet den for meget, så skiller den.
- Smuller gær i mælken og rør rundt til det er opløst.
- Smelt smør og kom det op i mælken.
- Tilsæt creme fraiche og rør rundt.
- Kom alle krydderierne samt salt, sukker, appelsinsaft og skral i.
- Kom chokolade knapperne i.
- Rør godt rundt inden du tilsætter hvedemel.
- Hvis du ikke allerede bruger en røremaskine, kan du nu med fordel sætte den til at ælde dejen.
- Tilsæt manitoba mel lidt af gangen, til dejen ikke klæber mere.
- Ældt dejen færdig med hænderne, på et mel dækket bord.
- Rul dejen som en pølse og skær 15-20 lige store stykker.
- Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve i 1,5 time
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pisk et æg sammen, og pensel bollerne.
- Pynt bollerne med fint hakkede mandler og perlesukker.
- Bag bollerne i ca 10-12 min.
Servér bollerne lune med smør
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.