Julen sig nærmer, og i den kolde til står den på hygge med familien. Lune boller med julens krydderier og chokolade, er lige hvad der skal til, når frosten bidder i kinderne.
| | |

Juleboller med chokolade og alle de varme krydderier

Julen sig nærmer, og i den kolde tid står den på med familien.

Lune boller med julens og chokolade, er lige hvad der skal til, når frosten bidder i kinderne.
I denne opskrift på juleboller, bruger jeg en masse varme krydderier. Er der nogle af dem som du ikke bryder dig om, kan du blot undlade dem, eller erstatte dem med andre.

Jeg har lavet en lille samling af mine bedste jule opskrifter, som du kan finde her https://lindaslaekkerier.dk/kaetegori/opskrifter/hoejtider/jul/

I opskriften bruger jeg Manitoba mel, det giver bolledej en mere luftig krumme og egner sig virkelig godt til denne type juleboller. Manitoba kan købes i større supermarked.

Ca. 15-20  stk

  1. Varm kærnemælken i mikroovnen eller gryde, til den er lunken. Pas på du ikke får varmet den for meget, så skiller den.
  2. Smuller i mælken og rør rundt til det er opløst.
  3. Smelt og kom det op i mælken.
  4. Tilsæt fraiche og rør rundt.
  5. Kom alle krydderierne samt salt, sukker, og skral i.
  6. Kom knapperne i.
  7. Rør godt rundt inden du tilsætter hvedemel.
  8. Hvis du ikke allerede bruger en røremaskine, kan du nu med fordel sætte den til at ælde dejen.
  9. Tilsæt manitoba lidt af gangen, til dejen ikke klæber mere.
  10. Ældt dejen færdig med hænderne, på et dækket bord.
  11. Rul dejen som en pølse og skær 15-20 lige store stykker.
  12. Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  13. Lad bollerne hæve i 1,5 time
  14. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  15. Pisk et sammen, og pensel bollerne.
  16. Pynt bollerne med fint hakkede og perlesukker.
  17. Bag bollerne i ca 10-12 min.

Servér bollerne lune med

Velbekomme.

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.