Kanelsnurrer er kanelsneglens pæne søster.
| | |

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er kanelsneglens pæne søster

Vi kender alle til kanelsnegle, og hvor godt de smager. Med kanelsnurrer for du samme lækre smag, og svampede konsistens, men også et endnu smukkere stykke bagværk.

Ingredienserne og metoden er meget den samme som kanelsnegle, men udformningen er lidt anderledes – har du en god opskrift på kanelsnegle, kan du sagtens bruge den, og springe direkte til punkt nr. 11

Glasur eller ej?

Jeg har aldrig rigtig været fan af glasur. Det ser godt ud på og kager, men jeg synes smagen ødelægger det som man i virkeligheden gerne vil smage.

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du ønsker at pynte dine Kanelsnurrer med glasur.

Ca. 15-20 stk.

Pensling

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i mikroovnen.
  2. Rør ud i den lune mælk, og tilsæt derefter salt, kardemomme, og og rør godt rundt.
  3. Kom manitoba i blandingen og rør rundt.
  4. Kom nu i lidt efter lidt, så dejen begynde der at samle sig.
  5. Når ca. halvdelen af hvedemelet er tilsat, tilsættes som for inden har fået 30 sek i mikroovnen.
  6. Ælt dejen, og tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen for en glat overflade, og er let klistret. Dejen skal slippe skålen sider.
  7. Lad dejen hæve 1 time et lunt sted.
  8. Mens dejen hæver, laves remonce.
  9. Giv smørret 30 sek i mikroovnen og tilsæt og kanel.
  10. Rør det gode sammen, og sæt det til side.
  11. Ælt dejen let igennem.
  12. Rul dejen ud på et dækket bord, så den er ca. 60×30 cm og 1 cm tyk.
  13. Fordel remoncen i et jævnt lad helt ud til kanten.
  14. Fold nu den øverste dej kant ned til midten af dejen, og derefter folder du den nedereste kant helt op til toppen – så der nu er 3 lag dej.
  15. Rul forsigtigt dejen lidt tyndere.
  16. Du kan med fordel lade dejen hvile 10-15 min i køleskabet, så næste punkt bliver lidt lettere – men er tiden knap, fortsætter du.
  17. Skær dejen i strimler på ca. 2 cm tykkelse.
  18. Hold fast i den ene ende af en strimmel og sno den anden ende rundt så hele strimlen er tvistet.
  19. Når hele strimlen er tvistet, snor du den tvistet strimmel rundt om dine fingre, der hvor du har holdt fast. På den måde samler du strimlen til en bolle. Enden af strimlen kan du stikke ind gennem hullet i midten nedefra, hvor dine fingre har været, så går dejen ikke fra hinanden.
  20. Placer kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir.
  21. Pensel kanelsnurrerne men sammenpisket æg, og bag dem 15-20 min ved 200 grader.

Tips. Kanelsnurrer er gode at fryse ned, så man altid har lidt lækkert i fryseren. Tø med op og lun dem i mikro ovnen et par minutter.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *