Kantarelsuppe
Rygende varm kantarelsuppe i den kolde vintertid
Den eftertragtede svamp som vokser i den danske skovbund, passer perfekt ned i en suppe. Her kommer mit byd på en lækker kantarelsuppe
Cremet og lækker kantarelsuppe, er utroligt lækker både som forret eller som hovedret i den kolde tid.
Går du selv på svampejagt, skal du altid huske, at være helt sikker, inden du tager svampene med hjem i kødgryderne.

3-4 pers.
- 5-600 g kantareller
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 8 dl fond fx grøntsags eller vildt fond
- 1,5 dl hvidvin – gerne tør
- 2,5 dl piskefløde
- 3 spsk mel
- Salt
- Frisk timian
Fremgangsmåde:
- Børst forsigtigt kantarellerne rene for jord og smuds.
- Hak dem i grove stykker, hvis de er meget store.
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Smelt smør i en gryde og svits kantareller, løg og hvidløg.
- Drys mel ud over, og kom vin på.
- Rør godt rundt et par min, og tilsæt så fond.
- Kog suppen 15 min. under omrøring.
- Tilsæt fløde, og en lille håndfuld timian, salt og peber.
- Lad suppe simre yderligere 5 min. inden servering.
- Pynt evt. med frisk timian og server med groft brød.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.