Kikærtesnack med chili
Kikærtesnack er en sund snack der giver dig varmen.
Som så mange andre kan jeg godt lide at snacke lidt en gang i mellem, men jeg er til gengæld også typen der tager på, bare af at se på et glas vand. Så jeg forsøger at finde snack som jeg kan spise med god samvittighed. Kikærte snack med chili er en af mine favoritter, for jeg elsker ting som knaser.
Er du ikke til chili og andre stærke krydderier, kan du lave kikærtesnack med salt og peber, eller et andet krydderi.
Skal det være hurtigt og nemt, bruger du kikærter fra dåse, men vil du lave en større potion – hvilket jeg anbefaler, da de forsvinder hurtigt, er det billigst at købe en pose kikærter og læggen dem i blød natten over, og koge dem ca. 35-40 min.
Denne opskrift er meget på slum, så føl dig frem, alt efter mængden af kikærter, og hvor krydret du ønsker din snack.
- 3 dåser kikærter – drænet og skyllet
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk chiliflager
- 1 spsk røget chili
- Salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl kikærterne grundigt og lad den dryppe godt af.
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Kom kikærterne ud på bagepalden og fordel dem ud over hele pladen.
- Dryp olie over.
- Drys krydderi ud over og rod godt rundt.
- Bag dem i ovnen i ca. 30-40 min, eller ind til de har fået godt med farve og er sprøde. Rod rundt i dem under bagningen.
- Tag pladen ud, og lad dem køle helt af.
Tips. opbevar kikærtesnacksne i en lufttæt beholder, så holder de sig sprøde i lang tid.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.