Knuste kartofler med persille er blevet en af min favoritter.Knuste kartofler er det perfekte tilbehør til mange retter, og du kan med fordel lave dem klar
| | |

Knuste kartofler med persille

Knuste med er blevet en af min favoritter.

Knuste er det perfekte til mange retter. Og du kan med fordel lave dem klar inden dine gæster kommer, så de kun lige skal have den sidste halve time i ovnen inden servering.

Knuste er lette at lave, da du ikke behøver skrælle kartoflerne, hvis skrællen er pæn. Jeg synes retten tager sig pænest ud, og smager bedst, hvis kartoflerne får lov at beholde sin skræl.

Nu du laver knuste med persille, skal du altid beregne flere kartofler pr. person, end hvis du havde serveret almindelige hvide kartofler.

4-5 per

  • ca 2 kg med pæn skræl
  • 100 g
  • 4 spsk
  • 2 potter frisk persille – af de små
  • 1 spsk æbleeddike 
  • Godt med groft salt 

Fremgangsmåde

  1. Vask kartoflerne grundigt og skær evt. grimme ender eller hakker af.
  2. Kog kartoflerne til de er helt møre – hellere lidt for meget end for lidt.
  3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne.
  5. Kom lidt af kartoflerne op i et ildfast fad, og knus dem groft. Fortsæt med resten af kartoflerne. Der må godt være forskellige størrelser kartoffelstykker i fadet.
  6. Skær i mindre stykker og fordel det rundt i faddet.
  7. Kom olien ud over kartoflerne.
  8. Tilsæt hakket og godt med groft salt.
  9. Vend kartoflerne let rundt.
  10. Bag kartoflerne i ovnen i 30-35 min, eller ind til de får farve.
  11. Tag fadet ud af ovnen og dryp ud over.
  12. Rør let rundt og smag til om der mangler salt.
  13. Servér de knuste straks

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.