Koldskål med tykmælk er en af sommerens helt store klassiker, og er ganske nem at lave selv.
| | |

Koldskål med tykmælk og æg

Koldskål med og er en af sommerens helt store klassiker, og er ganske nem at lave selv.

Når først du har prøvet hvor let det er at lave din egen koldskål tror jeg, at du ligesom jeg, ikke vi gå tilbage til den købte udgave.  Jeg laver min koldskål med og som giver en god konsistens og tykkelse.

De fleste spiser kammerjunker til deres koldskål, men jeg plejer at lave ristet med og hasselnødder, og toppe det hele med danske jordbær.

Du kan finde opskriften på Ristet havregryn med pekan og hasselnødder her, som du også kan  bruge til topping på din skyr.

Skulle du få en rest tilbage af din koldskål, kan den godt holde sig i køleskabet til dagen efter.

2 l

Fremgangsmåde

  1. Pisk og 2 spsk luftigt sammen. Vær omhyggelige og giv dig tid.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekorn ud.
  3. Mas den sidste spsk ud i kornene med en kniv, så kornene skilles ad.
  4. Kom dem op i æggeblandingen og pisk videre.
  5. Tilsæt lidt ad gangen, mens du pisker ved laveste hastighed.
  6. Når tykmælken er blandet godt med æggeblandingen, tilsættes kærnemælk.
  7. Riv skal fra og kom det i.
  8. Pres saften fra citronen ud i og pisk en sidste gang.
  9. Stil koldskålen på køl minimum 30 min og gerne 3 timer inden servering.

Velbekomme

Tips: har du ikke vaniljestang, kan du bruge vaniljesukker, men så hold lidt igen med det almindelige sukker.

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.