Koldskål med tykmælk og æg
Koldskål med tykmælk og æg er en af sommerens helt store klassiker, og er ganske nem at lave selv.
Når først du har prøvet hvor let det er at lave din egen koldskål tror jeg, at du ligesom jeg, ikke vi gå tilbage til den købte udgave. Jeg laver min koldskål med tykmælk og æg som giver en god konsistens og tykkelse.
De fleste spiser kammerjunker til deres koldskål, men jeg plejer at lave ristet havregryn med pekan og hasselnødder, og toppe det hele med danske jordbær.
Du kan finde opskriften på Ristet havregryn med pekan og hasselnødder her, som du også kan bruge til topping på din skyr.
Skulle du få en rest tilbage af din koldskål, kan den godt holde sig i køleskabet til dagen efter.
2 l
- 6 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 1 l tykmælk
- 1 l kærnemælk
- Saft fra 1/2 citron eller en lime
- Skal fra 1 citron
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer og 2 spsk sukker luftigt sammen. Vær omhyggelige og giv dig tid.
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekorn ud.
- Mas den sidste spsk sukker ud i kornene med en kniv, så kornene skilles ad.
- Kom dem op i æggeblandingen og pisk videre.
- Tilsæt tykmælk lidt ad gangen, mens du pisker ved laveste hastighed.
- Når tykmælken er blandet godt med æggeblandingen, tilsættes kærnemælk.
- Riv skal fra citron og kom det i.
- Pres saften fra citronen ud i og pisk en sidste gang.
- Stil koldskålen på køl minimum 30 min og gerne 3 timer inden servering.
Velbekomme
Tips: har du ikke vaniljestang, kan du bruge vaniljesukker, men så hold lidt igen med det almindelige sukker.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment