|

Koldhævet grahamsboller med tranebær eller hasselnødder

Nybagte Koldhævet grahamsboller boller til dine overnattende gæster, men uden i hele køkkenet og dej på fingerne.

Med koldhævet grahamsboller laver du alt forarbejdet aftenen før, så du kun skal bage bollerne inden servering til morgenmaden.

Jeg plejer altid at lave to slags boller, så mine gæster har lidt at vælge imellem.

I denne opskrift er grunddejen ens til de to slags boller, så du kan vælge at fordoble opskriften, hvis du ønsket at lave begge slags bolle, eller blot følge opskriften og vælge hvilken slags du ønsker.

Ca. 12-14 boller

  1. Hak de tørret eller groft.
  2. Rør gæren ud i koldt og tilsæt rugmel, grahamsmel, salt, og hakket tørret elle hasselnødder.
  3. Tilsæt lidt af gangen, indtil dejen får en lind og smidig konsistens. Dejen skal være våd men ikke flydende.
  4. Dæk skålen til med vitawap eller en plastikpose.
  5. Sæt skålen i køleskabet natten over.
  6. Næsten morgen tænder du ovnen på ca. 220 grader.
  7. Med to spiseskeer dyppet i vand, tager du dejen op i de portioner som du synes passer i størrelsen til dine boller. Læg dem på en bageplade med bageparpir.
  8. Bag bollerne 15-20 min.

Tips: Byt ud med eller valdnødder.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.