Koldhævet grahamsboller med tranebær eller hasselnødder
Nybagte Koldhævet grahamsboller boller til dine overnattende gæster, men uden mel i hele køkkenet og dej på fingerne.
Med koldhævet grahamsboller laver du alt forarbejdet aftenen før, så du kun skal bage bollerne inden servering til morgenmaden.
Jeg plejer altid at lave to slags boller, så mine gæster har lidt at vælge imellem.
I denne opskrift er grunddejen ens til de to slags boller, så du kan vælge at fordoble opskriften, hvis du ønsket at lave begge slags bolle, eller blot følge opskriften og vælge hvilken slags du ønsker.
Ca. 12-14 boller
- 5 dl kold vand
- 25 g gær
- 1 dl rugmel
- 3 dl grahamsmel
- 3-4 dl hvedemel
- 1 dl hakker tørret tranebær eller hasselnødder
- 1 tsk sukker eller akaciehonning
- 1/2 tsk salt
- Hak de tørret tranebær eller hasselnødder groft.
- Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt rugmel, grahamsmel, salt, sukker og hakket tørret tranebær elle hasselnødder.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen, indtil dejen får en lind og smidig konsistens. Dejen skal være våd men ikke flydende.
- Dæk skålen til med vitawap eller en plastikpose.
- Sæt skålen i køleskabet natten over.
- Næsten morgen tænder du ovnen på ca. 220 grader.
- Med to spiseskeer dyppet i vand, tager du dejen op i de portioner som du synes passer i størrelsen til dine boller. Læg dem på en bageplade med bageparpir.
- Bag bollerne 15-20 min.
Tips: Byt hasselnødder ud med mandler eller valdnødder.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.