Mættende speltgrød med topping
Speltgrød er en god måde at starte dagen på. Det mætter utroligt meget, og behøver ikke være kedelig havergrød.
Her får du opskriften på en dejlig mættende speltgrød med topping af solbær marmelade og peanutbutter.
1 pers
- 1 spsk speltkerner
- 1 dl speltflager
- 1 dl vand
- 2 dl mælk
- 1 tsk smør
- Knivspids salt
Topping:
- 1 tsk peanutbutter
- 1 tsk solbær marmelade
- Kom alle ingredienser til grøden i en kasserolle og bring det i kog. Rør en gang imellem.
- Når grøden koger, skruges der ned på middel varme og grøden skal nu småkoge under omrøring.
- Kog grøden til væsken næsten er forsvundet. Hav tålmodighed.. og rør tit så den ikke brænder på.
- Smag på kornene for at tjekke om de er blevet bløde. Er kornene ikke bløde, men væsken væk, kan du tilsætte lidt ekstra mælk eller vand.
- Når grøden har den ønskede konsistens, serveres den i en skål med topping.
Tips: hak evt. Peanuts fint og dry på som ekstra topping, eller byt solbærmarmelade ud med f. eks boysenbær
Du kan med fordel komme alle ingredienserne til grøden i en skål, og sætte den i køleskabet natte over, så er kogetiden ikke nær så lang. Jeg tager grøden med på arbejdet, og varme den kort i mikroovnen, da den stadig er lun efter kogningen. Topping har jeg i en lille bøtte, ved siden af.
Mættende speltgrød
[envira-gallery id=”560″]
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.