Speltgrød er en god måde at starte dagen på
| |

Mættende speltgrød med topping

Speltgrød er en god måde at starte dagen på. Det mætter utroligt meget, og behøver ikke være kedelig havergrød.

Her får du opskriften på en dejlig mættende speltgrød med topping af solbær og peanutbutter.

1 pers

Topping:

  1. Kom alle ingredienser til grøden i en kasserolle og bring det i kog. Rør en gang imellem.
  2. Når grøden koger, skruges der ned på middel varme og grøden skal nu småkoge under omrøring.
  3. Kog grøden til væsken næsten er forsvundet. Hav tålmodighed.. og rør tit så den ikke brænder på.
  4. Smag på kornene for at tjekke om de er blevet bløde. Er kornene ikke bløde, men væsken væk, kan du tilsætte lidt ekstra eller vand.
  5. Når grøden har den ønskede konsistens, serveres den i en skål med topping.

Tips: hak evt. fint og dry på som ekstra topping, eller byt ud med f. eks boysenbær

Du kan med fordel komme alle ingredienserne til grøden i en skål, og sætte den i køleskabet natte over, så er kogetiden ikke nær så lang. Jeg tager grøden med på arbejdet, og varme den kort i mikroovnen, da den stadig er lun efter kogningen. Topping har jeg i en lille bøtte, ved siden af.

Mættende speltgrød

[envira-gallery id=”560″]

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.