Nem banankage med chokoladestykker
Smid ikke dine overmodne bananer ud, men lav dem til en nem banankage med chokolade stykker.
Du kender det sikkert godt. Du har købt bananer i ugens løb og inden du har set dig om, er de overmodne og ikke rigtigt så indbydende. men så er det godt at man let kan forvandle dem om et en lækker nem banankage.
4 pers
- 3 modne bananer
- 1 dl sukker
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- 4 dl mel
- 50 g smeltet smør
- 100 g mørk chokolade 70 %
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Smelt smørret let i mikroovnen, det behøver ikke være smeltet helt. Lad det køle lidt af.
- Pisk sukker og smør sammen og tilsæt æg, et ad gangen.
- Mos bananerne med en gaffel og kom dem op i æggeblandingen.
- Rør mel og bagepulver godt sammen, og kom det op i dejen.
- Rør det hele godt sammen til en ensartet masse. Er dejen for tør, kan du tilsætte mere banan eller æg.
- Knæk chokoladen i grove stykker med fingeren, og kom det op i dejen.
- Rør det hele godt rundt.
- Smør en brødform med smør på alle sider, og kom dejen op i.
- Bag kagen i 40-45 min. Tjek med en kødnål om kagen er færdig. Er der dej på nålen, skal kage have lidt længere tid.
- Lad kagen køle lidt af inden servering.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.