ostebrød med hvidløg og persille
| | |

Ostebrød med hvidløg og persille

Du kommer ikke uden om fedtede fingre og hvidløgsånde, når du har spist ostebrød med og

Ostebrød med og er en af de der opskrifter som man ser florere på det store internet, alle med hver deres fremgangsmåde eller typer af ost. Så jeg kan nok ikke helt tage æren for dette påfund, men her er så min udgave.

Denne gang valgte jeg den nemme udvej – og købte brødet. jeg retfærdiggjorde det ved, at når jeg nu alligevel skulle maltraktere brødet, var der ikke nogen grund til at bage et fra bunden.

Jeg valgte et Landbrød, uden kerner men med en lidt grov krumme. Om du vælger et med eller uden kerner spiller ingen rolle, det er dog blot vigtigt at brødet har en god størrelse, da du skal kunne skære riller i brødet, uden af skære det over.

Jeg serverede ostebrødet til en grill aften hvor vil blandt andet fik Vandmelonsalat med rødløg og feta og Sennepskartofler

4 pers

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær forsigtigt riller ned langs den lange side af brødet. Start ca. 5 cm fra starten af brødet, og slut ca. 5 cm før enden. Lav riller med ca. 2 cm mellemrum, og undgå at skære igennem bunden af brødet.
  3. Skær derefter riller den anden vej, så brødet er skåret i tern, uden at skære gennem bunden.
  4. Forsigtigt vrides brødet let, så rillerne skilles ad.
  5. Kom skiftevis de to slags ned i de lange riller – det kan være du måske skal halverer osteskiverne, hvis de er store. Der må gerne være to slags ost i en rille.
  6. Når rillerne er fyldt god ud af ost. smeltes smøret – brug evt mikro ovnen.
  7. Hak persillen og pres hvidløget.
  8. Bland smør, og sammen og hæld det ud over brødet. Lad et komme godt ned i rillerne også.
  9. Pak nu brødet ind i og bag det 10 min i ovnen.
  10. Efter 10 min tages spaniolen af – bag nu brødet yderligere 10- 15 min
  11. Server brødet starks.

Tips. Brødet kan trækkes fra hinanden i de små tren eller skær evt. skiver af brødet.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.