Pavlova med softice
Server en smuk pavlova med softice og bær til dine gæster
Pavlova med softice er en videreudvikling af den oprindelige pavlova, som serveres med flødeskum og bær. Men da jeg ikke er ret stor fan af flødeskum og ofte syntes det gør en dessert mere tung end nødvendig, er softice et virkelig godt alternativ.
En smuk dessert
Pavlova kan pyntes med alle sæsonens bær og frugter så det bliver en utrolig smuk dessert, som dine gæster helt sikker vil elske.
Du kan lave bunden dagen i forvejen, så du kun skal lave det sidste på selv dagen.
Giv dig god tid
Når man laver den smukke bund til pavlova, er det vigtigt man giver sig god tid – da resultatet afhænger af den indsats du har lagt i den. Pavlova er ikke svær at lave, men kræver dog om hyggelighed og tid nok til at lade bunden køle af i flere timer.
4-6 pers.
- 4 æggehvider
- 250 g alm. hvidt sukker
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 tsk majsmel
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 spsk flormelis
Pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 120 g varmluft.
- Pisk æggehviderne til de lave små toppe, og tilsæt så sukker med 1 spsk ad gangen. Pisk på den højeste hastighed, og tilsæt først en ny spsk sukker, når du har pisket grundigt.
- Når der er ca. halvdelen af sukkeret tilbage, tilsættes vaniljepulver, majsmel og eddike, pisk nu grundigt igen.
- Fortsæt med at tilsætte sukker, med 1 spsk ad gangen, til der ikke er mere tilbage.
- Pisk indtil din marengs er sej og glat.
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Drys lidt flormelis på bagepapiret – dette skal hjælpe med at få bunden af papiret når den er færdig.
- Fordel marengsen i en cirkel, på størrelse med en frokost tallerken på bagepapiret. Cirklen skal have en tyk bund og gerne lidt højere sider, som en lille skål. Har du svært ved at lave en pæn cirkel, kan du evt. tegne en cirkel på bagsiden af bagepapiret som skabelon.
- Kom din marengsbund i ovnen i 1,5 time. Herefter slukke du for ovnen og lader bunden blive i ovnen til den er HELT kold – det vil tage ca. 2 timer, men lad den gerne stå længere. Varmen fra ovnen hjælper med at tørrer bunden helt.
- Pil forsigtigt bagepapiret af bunden, og placer den på et serverings fad.
- Tag isen ud af fryseren og lad den evt. stå 5 min inden du pisker den til softice.
- Fordel softicen oven på bunden, og pynt til sidst med bær og frugt.
- Server din pavlova hurtigt her efter, da isen smelter hurtigt.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.