Pirogger til madpakken
| | |

Pirogger til madpakken

Pirogger til madpakke – en skøn lille overraskelse.

Med to drenge i skole alderen, skal der smøres en del på en uge. Men findes der noget værre som mor, end at få en fyldt madpakke hjem igen, fordi de er kørt træt i rugbrødsmadderne ?

Hos os forsøger jeg ihærdigt på at gøre madpakkerne spændende, men dertil skal det siges at de aldrig kommer til kun at består af pølsehorn og pizza snegle!!

Når rugbrød bliver for kedeligt laver jeg som du kan finde opskriften på her Rugklappere –Perfekt til madpakken

Men som en lille overraskelse i madpakken, kan jeg godt finde på at lave pirogger med kødfyld.

Store portioner – så er der også til fryseren

Det kan godt være lidt af et arbejde at lave pirogger, så derfor laver jeg altid en stor portion, så jeg kan fryse dem ned og bruge dem i madpakken, når jeg vil gøre det lidt ekstra lækkert for drengene

Pirogger til madpakke
Pirogger
  • 50 g gær
  • 6 dl lunken mælk
  • 50 g smeltet
  • 2 spsk akacie honning 
  • Ca. 250 g
  • Ca. 250 g manitoba mel
  • Ca. 4-500 g groft

Kødfyld

Pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i den lune mælk og tilsæt, smeltet smør, og honning.
  2. Rør det hele godt sammen inden du tilsætter og manitoba mel.
  3. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt så lidt efter lidt hvedemel.
  4. Ælt dejen godt igennem, til den er galt og smidig.
  5. Tilsæt evt. ekstra mel, hvis dejen har behov for det.
  6. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  7. Imens laver du kødfyldet klar.
  8. Pil og hak og fint.
  9. Svits dem i en gryde med olie.
  10. Kom kød i gryden, og brun det godt af.
  11. Imens rives fint, og peberfrugt skæres i fine tern.
  12. Kom grøntsagerne i gryden, og tilsæt krydderier, tomatpuré og engelsk sauce.
  13. Rør det hele godt rundt, og lad det simre i 10-15 min uden låg, så det meste af væden fordamper.
  14. Tænd ovnen på 200 grader.
  15. Ælt dejen godt igennem  på en meldækket bord. og rul den ud i to pølser.
  16. Skær 12-15 klumper dej af hver pølse.
  17. Rul en klump dej ud med en rullepind, eller kagerulle til en cirkel  med en diameter på ca. 8-10 cm.
  18. Kom en spsk kødfyld på midten af cirklen.
  19. Fold nu den øvereste del af cirklen ned til den nedereste del, så dejen lukker kødfyldet inde, og laver en halvcirkel.
  20. Brug en gaffel til at lukke kanten, så fyldet ikke falder ud, ved at presse den ned i dejen, langs kanten af halvcirklen.
  21. Læg din priog på en bageplade med bagepapir, og gentag processen ind til du har brugt alt dejen.
  22. Pensel alle dine pirogger med et sammenpisket æg.
  23. Bag dem i ovnen i 15-20 min, til de er gyldne og lækre.

Velbekomme

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *