Rabarberkompot
Nem og hurtig rabarberkompot – god til alt!
Rabarberne skyder op i vældig hast disse dage, og en af mine absolute yndlings opskrifter med rabarber er rabarberkompot.
Jeg bruger kompot til stort set alt!! På min skyr om morgenen, en ostemad til frokost, til fisk, korteletter, flæskestegs burgere, ja selv frikadeller !! Rabarberkompot er også perfekt til en chokoladekage, is eller på pandekager.
Jeg laver derfor altid et stort glas kompot, da det forsvinder som dug fra solen.
Denne opskrift har jeg skåret lidt ned på mængden jeg ellers plejer at lave. Men skulle også din kompot forsvinde hurtigt, er det en trøst at det ikke tager ret lang tid at lave. Så mens du alligevel står og skræller gulerødder eller snitter en salat, kan kompotten stå og hygge sig på komfuret.
1 mellemstort glas
- 600 g rabarber
- 100 g sukker
- 1,5 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Skyl og snit rabarberne i små stykker på ca 1 cm.
- Kom dem i en gryde og tilsæt sukker og vaniljesukker.
- Varm op ved middel varme, og kog rabarberne til de bliver til mos.
- Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på.
- Mos evt. store stykke ud med bagsiden af en grydeske.
- Kom kompotten i et rengjort syltetøjsglas.
Velbekomme
Opbevar glasset med rabarberkompot i køleskabet.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.