Rabarberkompot kan bruges til alt
| | | | |

Rabarberkompot

Nem og hurtig rabarberkompot – god til alt!

Rabarberne skyder op i vældig hast disse dage, og en af mine absolute yndlings opskrifter med er rabarberkompot.

Jeg bruger kompot til stort set alt!! På min om morgenen, en ostemad til frokost, til fisk, korteletter, flæskestegs burgere, ja selv frikadeller !! Rabarberkompot er også perfekt til en chokoladekage, is eller på pandekager.

Jeg laver derfor altid et stort glas kompot, da det forsvinder som dug fra solen.

Denne opskrift har jeg skåret lidt ned på mængden jeg ellers plejer at lave. Men skulle også din kompot forsvinde hurtigt, er det en trøst at det ikke tager ret lang tid at lave. Så mens du alligevel står og skræller eller snitter en salat, kan kompotten stå og sig på komfuret.

1 mellemstort glas

Fremgangsmåde

  1. Skyl og snit rabarberne i små stykker på ca 1 cm.
  2. Kom dem i en gryde og tilsæt og vaniljesukker.
  3. Varm op ved middel varme, og kog rabarberne til de bliver til mos.
  4. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på.
  5. evt. store stykke ud med bagsiden af en grydeske.
  6. Kom kompotten i et rengjort syltetøjsglas.

Velbekomme

Opbevar glasset med rabarberkompot i køleskabet.

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.