Rugklappere – Perfekt til madpakken
Klar, parat, skolestart – Med rugklappere bliver madpakken lidt sjovere.
Med to drenge som skal tilbage i skolen efter sommerferien, vil jeg gerne gøre deres madpakker lidt mere spændende. Måske i håbet om at overgangen fra sommerferie til lektielæsning bliver lidt nemmere. Derfor er rugklappere en god gang benzin til muskler og hjerne.
Jeg vil til gengæld ikke slække på fiber og sundhed – her er der ingen madder af toastbrød og pizza.
Jeg har derfor lavet en opskrift på rugklappere, som drengene får med i stedet for almindelige rugbrødsmadder – De er et kæmpe hit som drengene ser frem til at spise.
Hele familien er faktisk ret vild med dem, så der blive bagt en hel del.
Rugklapperne kan fryses, hvilket gør det ganske nemt at bevar friskheden i brødet. Jeg laver derfor en stor portion (3x opskrift) og fryser dem ned i lynlåsposer, så det passer med et par dages madpakker. Midt på ugen tager jeg så en ny pose op, så rugklapperne sidst på ugen stadig er friske.
ca. 10-15 stk.
- 8 dl lunken vand
- 50 g gær
- 2 tsk salt
- 1 spsk akacie honning
- 600 g groft rugmel
- 200 g rugkerner
- 200 g hvedemel
- 1 stor eller 2 små squash
- 2 håndfuld solsikkekerner – kan undlades
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet, og tilsæt salt og honning.
- Tilsæt rugmel og kerner og rør godt rundt – Brug gerne en køkkenmaskine
- Kom hvedemel i lidt af gangen, men pas på der ikke kommer for meget i.
- Riv squash fint og kom det i dejen. Rør godt rundt.
- Er dejen for våd, tilsætter flere kerner og rugmel. Dejen skal ikke være for tør og skal have en klistret konsistens.
- Lad dejen hæve i en time.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Brug to skeer til at forme rugklapperne på bagepladen. Du kan med fordel dyppe skeerne i lidt vand.
- Drys evt lidt ekstra solsikkekerner ud over rugklapperne, hvis det ønskes.
- Bag rugklapperne ca. 15-20 min.
Velbekommen

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
2 Comments