Med rugklappere bliver madpakken lidt sjovere
| |

Rugklappere – Perfekt til madpakken

Klar, parat, skolestart – Med bliver madpakken lidt sjovere.

Med to drenge som skal tilbage i skolen efter sommerferien, vil jeg gerne gøre deres lidt mere spændende. Måske i håbet om at overgangen fra sommerferie til lektielæsning bliver lidt nemmere. Derfor er en god gang benzin til muskler og hjerne.

Jeg vil til gengæld ikke slække på fiber og sundhed – her er der ingen madder af toastbrød og pizza.

Jeg har derfor lavet en opskrift på rugklappere, som drengene får med i stedet for almindelige rugbrødsmadder – De er et kæmpe hit som drengene ser frem til at spise.

Hele familien er faktisk ret vild med dem, så der blive bagt en hel del.

Rugklapperne kan fryses, hvilket gør det ganske nemt at bevar friskheden i brødet. Jeg laver derfor en stor portion (3x opskrift) og fryser dem ned i lynlåsposer, så det passer med et par dages madpakker. Midt på ugen tager jeg så en ny pose op, så rugklapperne sidst på ugen stadig er friske.

ca. 10-15 stk.

Fremgangsmåde

  1. Opløs i vandet, og tilsæt og honning.
  2. Tilsæt og kerner og rør godt rundt – Brug gerne en køkkenmaskine
  3. Kom i lidt af gangen, men pas på der ikke kommer for meget i.
  4. Riv fint og kom det i dejen. Rør godt rundt.
  5. Er dejen for våd, tilsætter flere kerner og rugmel. Dejen skal ikke være for tør og skal have en klistret konsistens.
  6. Lad dejen hæve i en time.
  7. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  8. Kom bagepapir på en bageplade.
  9. Brug to skeer til at forme rugklapperne på bagepladen. Du kan med fordel dyppe skeerne i lidt vand.
  10. Drys evt lidt ekstra ud over rugklapperne, hvis det ønskes.
  11. Bag rugklapperne ca. 15-20 min.

Velbekommen

Andre opskrifter

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.