Hyldeblomster dyppet i pandekagedej og stegt i olie - så bliver det næsten ikke bedre.
| | |

Stegte hyldeblomster

Stegte dyppet i og stegt i olie – så bliver det næsten ikke bedre.

Jeg er barn af slut 80’erne og husker hvordan vi hver sommer lokkede min mor til at lave pandekage dej, mens min bror og jeg løb rundt i nabolaget for at plukke hyldeblomster. Når blomsterne var plukket og dejen klar, fandt vi et primus frem fra garagen, og den gamle gryde med brune blomster på siden blev sat over med olie. Så stod vi der ude i haven og stegte til hele familien.

Så når jeg laver stegte til mine børn, fortæller jeg altid den samme historie om mormor som ikke ville have svineriet i køkkenet, og hvordan morbor Thomas og jeg fandt de flotteste hyldeblomster, selvom vi nogle gange måtte snige os ind i naboens have.

Jeg serverer de stegte med og frisk citronsaft.

Du kan finde min opskrift på pandekage dej her – Pandekager med øl

4 pers

  1. Lav pandekagedejen og stil den på køl.
  2. Imens kan du plukke og tjekke hyldeblomsterne for småkravl. Undgå af skylle skærmene.
  3. Fjern blade men lad stilken blive tilbage.
  4. Varm olien op i en gryde.
  5. Når olien er tilpas varm, dyppes en skærm i pandekagedejen og sænkes stille og rolig ned i olien. Er der plads til to skærme i gryden dypper du en mere.
  6. Steg hyldeblomsterne i olien til de er gyldne og sprøde – det tager ca. 5-8 min.
  7. Læg blomsterne på lidt fedtsugende papir.
  8. Server de stegte straks efter, med og citronsaft.

Velbekomme

Hyldeblomst dyppet i pandekagedej og stegt i olie

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *