Chutney af grønne tomater
Drivhuset synger på sidste vers, men du har stadig mange umodne tomater tilbage – og derfor skal du lave chutney af grønne tomater
Chutney af grønne tomater er den perfekte måde at udnyttet drivhusets sidste høst på. De ellers uspiselige grønne tomater, som ikke nåede at få tilpas nok sol og varme til at skifte farve fra grøn til orange eller rød – kan forvandles til den skønneste chutney, som passer perfekt til vinterens tunge og stærke retter.

Chutney er en af de ting som kan laves på et utal af måder, så dette er blot mit bud. Du behøver ikke følge min opskrift til punkt og prikke, men lad dig endelige inspirere af hvad du lige har ved hånden.
Har du honning i stedet for sukker, eller dadler i stedet for æbler ? Giv det et skud, og forsøg dig frem.
Det jeg synes skaber en god chutney er kombinationen af sødt, surt, stærkt og krydret, men om din chutney skal være mere sur end sød, eller mere stærk end krydret er helt op til dig.
1 glas
- 500 g grønne cherrytomater
- 2 æbler
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- Saft fra 2 lime
- 2 dl sukker
- 1 lille rød chili
- 1 spsk balsamico eddike
- 1 dl æble eddike
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk frisk revet ingefær
- Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær tomaterne over I halve og kom dem op i en gryde.
- Skræl æblerne og skær dem i tern, og kom dem i gryden
- Kom alle de andre ingredienser på i gryden og bring den i kog.
- Når det koger, sænkes varmen og chutneyen skal nu simre i 30-40 min.
- Rør en gang imellem.
- Efter 30-40 min er det meste af væden forsvundet og chutneyen kan hældes på skoldede glas.
- Opbevares på køl.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
Den er helt vildt lækker! Jeg gav den en teskefuld fennikelfrø, og det kan anbefales 🙂 Den kan vel godt fryses, ikke? (Jeg har virkelig mange grønne tomater og ikke ubegrænset plads i køleskabet).
Hej Naja
Det er bare super lækkert, også med fennikelfrø eller kardemommekapsler!!
Jeg lavede en portion med halv mango og halv grønne tomater, mums det blev godt.
Jeg har i år forsøgt at fryse en pose tomater ned. Jeg tænker det godt kan lade sig gøre, hvis de alligevel skal koges.
Mange hilsner
Linda