Chutney af grønne tomater
| | |

Chutney af grønne tomater

Drivhuset synger på sidste vers, men du har stadig mange umodne tilbage – og derfor skal du lave chutney af grønne tomater

Chutney af grønne er den perfekte måde at udnyttet drivhusets sidste høst på. De ellers uspiselige grønne tomater, som ikke nåede at få tilpas nok sol og varme til at skifte farve fra grøn til orange eller rød –  kan forvandles til den skønneste chutney, som passer perfekt til vinterens tunge og stærke retter.

Chutney af grønne tomater
Drivhuset synger på sidste vers, men du har stadig mange umodne tilbage – og derfor skal du lave chutney af grønne tomater

Chutney er en af de ting som kan laves på et utal af måder, så dette er blot mit bud. Du behøver ikke følge min opskrift til punkt og prikke, men lad dig endelige inspirere af hvad du lige har ved hånden.

Har du i stedet for sukker, eller i stedet for æbler ? Giv det et skud, og forsøg dig frem.

Det jeg synes skaber en god chutney er kombinationen af sødt, surt, stærkt og krydret, men om din chutney skal være mere sur end sød, eller mere stærk end krydret er helt op til dig.

1 glas

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne over I halve og kom dem op i en gryde.
  2. Skræl æblerne og skær dem i tern, og kom dem i gryden
  3. Kom alle de andre ingredienser på i gryden og bring den i kog.
  4. Når det koger, sænkes varmen og chutneyen skal nu simre i 30-40 min.
  5. Rør en  gang imellem.
  6. Efter 30-40 min er det meste af væden forsvundet og chutneyen kan hældes på skoldede glas.
  7. Opbevares på køl.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.