Vafler er et af de bedste barndomsminder jeg har. Når man kom hjem til mormor, blev der altid serveret hjemmelavet vafler i spandevis.
| |

Vafler med hjemmelavet chokoladesauce

Vafler er et af de bedste barndomsminder jeg har.

Når man kom hjem til mormor, blev der altid serveret hjemmelavet vafler i spandevis. Den gang fik vi dem altid med is og syltetøj – hvilket jeg stadig serverer en gang imellem.

Var man på ferie hos mormor, fik vi lov at være med til at bage dem, og jeg husker tydeligt en grønne bagevægt som hang på væggen i køkkenet. Jeg husker også traditionen med, at den første vaffel skulle deles mellem min bror og jeg. Et stort dilemma, når der er et ulige antal hjerter på en vaffel.

Kommer jeg hos min mormor, den dag i dag bliver der stadig serveret hjemmelavet vafler med is og syltetøj, på trods af hendes 82 år.

Så jeg må jeg nok erkende at denne opskrift ikke er min, men min mormors. Derfor vil jeg gerne dele mit barndoms minde med dig.

4 pers.

Vafler:

  • 4 dl sødmælk
  • 2
  • 4 dl
  • 100 g smeltet afkølet smør + lidt til stegning
  • 2 spsk
  • 2 tsk vanilljesukker
  • 1 tsk
  • Lidt

Chokoladesauce:

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne til vaffeldejen sammen i en røremaskine, eller med håndmixer, og stil den på køl i 30 min.
  2. Mens dejen hviler, laver du chokoladesaucen
  3. Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og kog op under omrøring, til konsistensen bliver lidt tykkere.
  4. Smag til med lidt salt.
  5. Lad kasserollen med chokoladesaucen stå på eftervarmen af komfuret mens du bager vaflerne.
  6. Varm et vaffeljern godt op.
  7. Kom en lille klat på hver plade (hvis der er to) og kom ca. en dl dej på hver plade.
  8. Steg vaflerne  til de er gyldne.
  9. Gentag processen ind til der ikke er mere dej tilbage.
  10. Servér vaflerne med is, og hjemmelavet chokoladesauce.

Velbekomme

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *